Groepstrainingen

WilFlow biedt u de mogelijkheid te kiezen uit twee soorten groepstrainingen voor persoonlijke ontwikkeling in groepsverband:

  • Stressreductietraining

  • Mindfulnesstraining MBSR

Deelnemen aan een groepstraining heeft een aantal voordelen, deelnemers kunnen namelijk:

  • van elkaar leren;
  • met elkaar ervaringen delen;
  • zelf kiezen in hoeverre ze in het punt van de belangstelling staan.
De ervaring leert, dat door het delen van ervaringen, deelnemers het besef krijgen dat zij niet de enige zijn met (soortgelijke) problemen. Ervaringen herkennen bij elkaar is al helpend en lucht op. Ook voor een deelnemer die liever niets deelt, is luisteren al waardevol.
 
Beide groepstrainingen zijn gericht op anders om leren gaan met stress, maar met een verschillende insteek.

Stressreductietraining

De stressreductietraining is een zesweekse groepstraining. Elke sessie heeft een ander thema. Het doel van de training is anders om leren gaan met stress. De nadruk ligt op praktisch toepasbare technieken. De training bestaat uit een stuk stresseducatie, (zelf)onderzoek, oefeningen en concrete tips. Na afloop van een sessie krijgen de deelnemers “huiswerk” mee en de behandelde stof. Tijdens de training kunnen deelnemers direct aan de slag om de stress in hun dagelijks leven te reduceren. Sommige kleine praktische dingen hebben vrij snel resultaat.

Mindfulnesstraining MBSR

De mindfulnesstraining is een achtweekse training die al tientallen jaren bestaat. Van deze training is wetenschappelijk aangetoond dat deze helpt bij verschillende problemen, waaronder stressreductie en vermindering van pijnklachten. Tijdens deze training wordt de vaardigheid mindfulness aangeleerd. Het bewust leven, in het hier en nu, zonder oordeel over hoe de dingen zijn. De training draait om oude automatische patronen. Het leren herkennen van deze patronen en het doorbreken daarvan, als ze niet langer behulpzaam zijn. Bovendien speelt compassie een grote rol. De training is opgebouwd uit educatie, (zelf)onderzoek en aandachtsoefeningen.

Deze training is gericht op hoe deelnemers individueel omgaan met hun eigen opgebouwde automatische patronen. Mindfulness gaat als het ware “dieper” dan de stressreductietraining.