Mindfulnesstraining

Elke mindfulnesstraining is gericht op het aanleren van de vaardigheid mindfulness of ook wel “mindful zijn”.

Je leert de beginselen om bewust te leven, in het hier en nu, zonder oordeel over dat wat je ervaart. Zo leer je anders omgaan met stress en pijn.

Centraal in deze training staan:

  • (aandachts)oefeningen
  • stresseducatie
  • (zelf)onderzoek

Een aantal belangrijke thema’s passeren hierbij de revue. Een voorbeeld hiervan is het thema: goed voor jezelf zorgen.

De training bestaat uit 8 (doorgaans wekelijkse) sessies van 2,5 uur. De training bevat ook een stiltedag.

Door de training krijg meer inzicht in jouw eigen automatische patronen en jouw eigen behoeften. Tevens kan ruimte ontstaan om dingen anders te doen, maar ook ruimte voor acceptatie. Even niet meer vechten, maar oké zijn, met wat er is.

Inzet en commitment

Om de vaardigheid mindfulness, die jou tijdens de training wordt aangereikt, onder de knie te krijgen is het belangrijk dat je oefent. Mindfulness kan je dus leren. Na elke sessie krijg je de theorie mee die behandeld is in een werkmap. Tevens krijg je werkelijks opdrachten mee om thuis mee te oefenen. De training vraagt dus inzet en commitment.

Alleen de training volgen is niet genoeg. Tijdens de training planten we samen ‘zaadjes’. Met behulp van de training en de thuisbeoefening kun je deze zaadjes laten ‘ontkiemen’. Ik raad je aan om ook na de training te blijven oefenen zodat deze ‘ontkiemde zaadjes’ kunnen blijven groeien. Uitgroeien tot een prachtige “plant”.

 

trainer WilFlow met werkmap

Deze training is nadrukkelijk geen quick fix. Ook is het geen therapie en vervangt deze evenmin. Mindfulnesstraining is een waardevolle aanvulling op reeds bestaande therapieën.

Ik zal, als trainer van WilFlow Mindfulness, mijn werk met alle aandacht en zorgvuldigheid doen en ondersteuning bieden ten aanzien van jouw (eigen) beoefening. Je bent echter zelf volledig verantwoordelijk voor je eigen ervaringen, je beoefening en de effecten van deze training. Ik kan daar als trainer van WilFlow Mindfulness nooit aansprakelijk voor worden gesteld. Het grootste deel van de groei heb je zelf in de hand en kan je positief beïnvloeden door veel te oefenen en met een open houding de training in te gaan.

Aanmelden

Aanmelden voor een training kan door een mail te sturen naar (of klik op het emailadres):

michelle@wilflow.nl

Na aanmelding ontvangt u een vragenlijst. Daarna volgt een kennismakingsgesprek, waarin we samen praten over de training, de verwachtingen en definitieve aanmelding.

 

 

Vergoeding door de zorgverzekering

Een aantal zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor de mindfulnesstraining opgenomen in het aanvullende verzekeringspakket.

Alleen een mindfulnesstraining verzorgd door een categorie 1 trainer wordt vergoed. Ik ben categorie 1 trainer bij de VMBN.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of en onder welke voorwaarden u in aanmerking komt voor een vergoeding. Of kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness staat een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.