WilFlow

WilFlow…even voorstellen

Mijn naam is Michelle van der Kleij en ik ben sinds 2020 eigenaar van WilFlow. Ik ben Mindfulnesstrainer bij WilFlow en geef trainingen, workshops en individuele begeleiding.

Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de accountancy heb ik besloten op een andere manier mensen te ondersteunen.

Eerst heb ik een basis- en vervolgopleiding gevolgd tot mindfulnesstrainer bij Rob Brandsma en Mila de Koning in Amsterdam bij het voormalige CvM nu De Mindfulness Academie. Ik sta ingeschreven als trainer bij de VMBN (de landelijke beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers) en bij de Stichting Mindfulness Register. Hierdoor komt mijn training MBSR in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering van een aantal zorgverzekeraars.

Nadat ik de opleiding tot mindfulnesstrainer had afgerond, heb ik de opleiding counseling gevolgd bij het CIVAS en succesvol afgerond. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in stresscounseling.

persoon in wilg

Mijn doel:

Jou helpen bewuster in het leven te staan en andere keuzes te maken. Niet langer vanuit automatische patronen of omdat het moet, maar door bewuste keuzes te maken die goed zijn voor jou. De training helpt anders met stress om te gaan, zodat je meer kan genieten van het leven. Stress is onlosmakelijk verbonden met het leven, daar is niets aan te doen. Hoe je omgaat met stress bepaalt hoe je het leven ervaart.

Ik kan je helpen weer in contact te komen met jouw lichaam zodat je bewust wordt van de stresssignalen die jouw zintuigen en lijf afgeven. Ik help jou automatische patronen herkennen en te doorbreken. Samen onderzoeken we gedachten die hardnekkig zijn. Op deze wijze zet jij stappen en werken we samen aan het vergroten van vitaliteit en het voorkomen van overspannenheid of burn-out.

Niet alleen jij wordt geconfronteerd met zorgen, pijn en stress. De kranten staan vol met cijfers over overspannen zijn, burn-out en depressie. Ook ik kan daarover meepraten. En iedereen heeft een eigen verhaal en eigen bagage.

Ervaringsdeskundige

Om mijn doel te bereiken besloot ik met WilFlow te starten. Maar dit doel kwam niet zomaar uit de lucht vallen, die ontstond na een periode waarin ik “te veel” op mijn bordje had.

Twintig jaar ben ik werkzaam geweest in de accountancy met een hoge werkdruk. Werkzaam op een plek, die in twintig jaar enorm veranderd was en waar ik me niet meer thuis voelde. Toch bleef ik maar  zitten. Wetend wat ik had en met een hoop vrijheid in planning, wat veilig en praktisch was in combinatie met mijn thuissituatie.

Ik ben getrouwd en moeder van twee fantasytastische kinderen met behoorlijk uitdagende bagage. Kinderen met diagnoses zoals AD(H)D, dyslexie, ASS en een sociale angststoornis. Dit brengt veel zorgen met zich mee. In die periode worstelde ik met onbegrip uit de omgeving, was ik in mijn beleving continu aan het knokken voor mijn kinderen en werd leven overleven.

Daarnaast heb ik al jarenlang chronische rugklachten. Bij mijn vader werd op enig moment ook nog kanker geconstateerd wat op dat moment levensbedreigend was.

Ik kreeg het gevoel dat ik de controle verloor en dat ik de ballen niet meer in de lucht kon houden.

Overleven dat was het enige dat telde. Daarnaast had ik door de jaren heen mezelf compleet weggecijferd. Alle signalen van mijn lichaam en mijn gevoel had ik genegeerd. Ik wist zelfs niet meer wat ik leuk vond om te doen. Dit alles met een burn-out, diverse terugvallen en depressie tot gevolg.

Van alles heb ik geprobeerd om weer te herstellen.Tijdens dit proces heb ik een hoop zelf aangemodderd en uit moeten zoeken. Uiteindelijk ben ik een cursus mindfulness gaan volgen. Daar vielen voor mij een hoop puzzelstukjes op hun plek. In combinatie met hulp van de psycholoog heb ik de weg terug weer gevonden.

Nu kan ik weer genieten van mijn kinderen, de natuur en het leven. Ik luister beter naar mijn lichaam. Ik herken sneller signalen van stress en een stroom van gedachten. Mindfulness is voor mij een way of life.

Ik weet dus hoe zwaar de weg kan zijn. Helaas was er een tijd waarin ik in afwachting was hulp en voelde ik mij aan mijn lot overgelaten. Ik gun deze weg niemand en hoop dat ik jou mag begeleiden in je zoektocht om anders om te gaan met stress, waardoor meer balans en vitaliteit in je leven ontstaat.

De naam WilFlow

 

Wilg (engels: Willow)

Tijdens mijn heilzame wandelingen in het Kralingse Bos in Rotterdam zag ik regelmatig een wilgenboom. De stam van deze boom heeft onderaan ooit eens in de brand gestaan en heeft grote gaten. Ooit helemaal afgeknot gaf de boom niet op. Zelfs met kapotte stam begon deze weer uit te lopen. Dat gaf mij weer hoop!

De wil om te groeien en te leven is zo groot bij deze wilg en nu staat hij weer compleet met takken elk jaar volop in het blad. Deze wilg (Willow) was inspiratie voor mijn naam en logo.

wilg

Flow

Een definitie van flow (volgens encyclo.nl) is een geestestoestand waarin we geluk ervaren omdat we positief en intensief met iets bezig zijn: het optimaal beleven van een moment. Lekker bezig met iets, waar we plezier aan beleven of voldoening van krijgen. Met onze volledige aandacht, zonder ons ergens druk op te maken.

Flow vertaald vanuit het engels betekent letterlijk vloeien. Voor mij betekent flow ook meedeinen. Meedeinen op dat wat het leven ons biedt.

 

Willow & Flow = WilFlow

Telkens weer sta ik versteld van de veerkracht van de wilg in het Kralingse Bos. En niet alleen van deze wilg, maar van de natuur in het algemeen. Zoals de natuur omgaat met de flow van het leven. De slechte tijden ondergaan en als de tijd rijp is gewoon weer bloeien, dat wilde ik ook. Blijven bloeien en groeien. Meedeinen met de verschillende weersomstandigheden, loslaten als het nodig is om vervolgens weer uit lopen.

Dit vermogen hebben wij als mens ook, wij kunnen ook meedeinen op de flow van het leven.

Met WilFlow hoop ik verschil te maken in het leven van anderen.

I Wil(l) Flow

We Wil(l) Flow

I will help you flow met WilFlow