Ondernemingen

Je herkent het waarschijnlijk wel. Jouw bedrijf of het bedrijf waar jij voor werkt krijgt regelmatig te maken met de gevolgen van stress. Marges die onder druk staan, personeelstekort, een enorme hoeveelheid werkvoorraad en tijdsdruk spelen een factor. Ook kan miscommunicatie een rol spelen. Allemaal bronnen van spanning.

 

Dat ondernemingen regelmatig te maken hebben met de gevolgen van stress, blijkt onder andere uit het aantal groeiende gevallen van personeel met burn-outs en andere psychische klachten. De kosten van het ziekteverzuim worden elk jaar hoger. De training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) ook wel mindfulnesstraining is een goede tool om in te zetten met een preventieve werking.

 

WilFlow helpt ondernemingen

WilFlow wil graag jou en al jouw collega’s mee laten deinen op de golven van een dynamische werkomgeving.

De momenten van stress blijven. Echter door anders met momenten van stress om te gaan, ontstaat ruimte voor andere persoonlijke en zakelijke keuzes.  Keuzes die minder stress opleveren. Het draait dus om anders leren omgaan met stress.

Onder andere vergroten van het lichaamsbewustzijn helpt jouw collega’s eerder reageren op lichaamssignalen en andere uitingen van stress. Fysieke klachten zijn vaak een voorbode zijn van psychische klachten. Sneller signaleren, betekent sneller kunnen ingrijpen. Een stuk (psycho)educatie helpt begrijpen hoe het lichaam nu eigenlijk in elkaar steekt. Ook een beter inzicht in dagplanning en energiebalans is belangrijk. Concreet aan de slag met oefeningen helpt ervaren wat mindfulness kan betekenen.

 

Hoe helpt WilFlow ondernemingen?

WilFlow geeft

  • Groepstrainingen MBSR (mindfulness Based Stress Reduction)/ mindfulnesstraining
  • Individuele MBSR trainingen
  • Workshops

Groepstraining MBSR

De groepstraining is onder andere gericht op stressreductie, maar gaat ook om het vergroten van vitaliteit. De training bevat de volgende elementen:

  • (aandachts)oefeningen
  • stresseducatie
  • (zelf)onderzoek

De groepstraining MBSR (mindfulness) verloopt volgens een vast programma.

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding kan op meerdere manieren worden ingezet:

  • Re-integratiebegeleiding, begeleiding bij uitval als gevolg van stress.
  • Preventief in geval van klachten, als steuntje in de rug, ter voorkoming van uitval.
  • Persoonlijke ontwikkeling op het gebied van stresshantering.

Workshops

De workshops zijn variabel in tijd. Dit kan variëren van anderhalf uur tot een halve dag. Dit is afhankelijk van uw wensen. Ook hier bestaat de mogelijkheid zelf aan te geven, welke thema’s u graag wilt benadrukken.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het aanbieden van mogelijkheden tot stressreductie en stresspreventie als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is zeker het overwegen waard. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een term de laatste jaren steeds meer populairder is geworden. Ondernemingen willen iets betekenen voor de wereld om zich heen.

De training MBSR aanbieden is een mooie aanvulling die je jouw collega’s kan bieden als onderdeel van het MVO -beleid.

Tenslotte valt onder maatschappelijk verantwoord ondernemen ook zorgen voor jouw collega’s. Het is de investering waard die terugverdiend wordt door het terugdringen van ziektekosten, personeel dat beter in zijn vel zit, beter presteert en beter om leert gaan met stress. Iedereen heeft daar baat bij: jouw collega’s, de directie en de directe omgeving. Kortom: Een win-win-win situatie.

Kijk verder op deze website voor meer informatie over de diverse mogelijkheden.

logo vitaal bedrijf

Partner Vitaal Bedrijf

WilFlow is aangesloten als partner bij Vitaal Bedrijf. Vitaal Bedrijf is initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries VWS en SZW. Vitaal bedrijf wil ondernemers stap voor stap op weg helpen naar een vitale toekomst. Vitaal Bedrijf net als WilFlow naar het vergroten van vitaliteit, meer productiviteit en minder ziekteverzuim.