Mindfulness training voor particulieren

WilFlow biedt door middel van mindfulnesstraining begeleiding op de weg naar verandering.

Centraal in deze training staan:

  • (aandachts)oefeningen
  • stresseducatie
  • (zelf)onderzoek

Een aantal belangrijke thema’s passeren hierbij de revue. Het thema: goed voor jezelf zorgen, is hier een voorbeeld van.

De training bestaat uit 8 (doorgaans wekelijkse) sessies van 2,5 uur. Regelmatig bevat de training ook een stiltedag.

Mindfulness is een vaardigheid en dat is te leren. Na elke sessie worden daarom opdrachten meegegeven om thuis mee te oefenen. De training vraagt inzet en commitment. Alleen de training volgen is niet genoeg.

Tijdens de training planten we ‘zaadjes’ en het doel is met behulp van de training en thuisbeoefening deze te laten ‘ontkiemen’. Het is aan te raden ook na de training te blijven oefenen zodat deze ‘ontkiemde zaadjes’ kunnen blijven groeien.

Aanmelden

Aanmelden voor een training kan door een mail te sturen naar:

aanmelden@wilflow.nl

Na aanmelding ontvangt u een vragenlijst. Daarna volgt een kennismakingsgesprek, waarin we samen praten over de training, de verwachtingen en definitieve aanmelding.

De eerstvolgende online mindfulnesstraining (ZOOM) start bij voldoende aanmeldingen vrijdag 7 mei 2021 om 19:00 uur en deze eindigt om 21:30 uur. Deze training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2, 5 uur.

De (voorlopige) data van de training zijn:

7, 14, 21, 28 mei
4, 11, 18, 25 juni

De training gaat door bij minimaal vijf deelnemers.

De kosten voor de training bedragen € 332,75 (inclusief btw).

Een aantal zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor de mindfulnesstraining opgenomen in het aanvullende verzekeringspakket.

Op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness staat een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of en onder welke voorwaarden u in aanmerking komt voor een vergoeding.