Voor ouders van kinderen met een diagnose zoals ASS/ AD(H)D

Ik moet voor meerdere mensen denken, worstel met onbegrip uit de omgeving en moet regelmatig voor mijn kinderen “vechten”. Hoe kan ik goed voor mezelf zorgen, ontspannen en anders omgaan met stress?

 

Herken je dat? Zorg voor je kind(eren) met een diagnose zoals ASS (autisme spectrum stoornis) of AD(H)D of wellicht wel andere diagnose. Voor meerdere mensen agenda’s bij houden en dingen aansturen. Niets spontaan doen maar altijd vantevoren waarschuwen. Het onbegrip uit de omgeving zelfs van vrienden en familie en de “gevechten” die je soms moet aangaan. Daarnaast nog werk, het huishouden en allerlei andere “verplichtingen”

Als ouder van een kind met ASS, is het leven niet zo makkelijk. Leven wordt soms overleven. Wellicht kan je niet meer genieten van je kind. Misschien heb je gedachten over je kind, die je liever niet zou hebben.

 

Vaak loopt een ouder, met alle goede intenties en uit liefde voor haar/zijn kind, bij het begeleiden naar zelfstandigheid  van het kind, onbewust zijn eigen grenzen dubbel en dwars voorbij. Ervaar jij dit ook?

 

Het enige wat je wilt regelmatig me-time. Of tijd samen met je partner. Weer het gevoel krijgen dat je de regie weer in eigen handen hebt. Weer jezelf worden. En dat kan…

Wil jij anders omgaan met (opvoed)stress,  meer genieten van het leven en je kind?

Jij hebt de regie in handen en kiest de manier van begeleiding en ik help je op weg anders in het leven te staan en anders om te gaan met stress.

Mijn ervaring

Mijn naam is Michelle van der Kleij en ben moeder van twee geweldige kinderen. Allebei mijn kinderen hebben verschillende diagnoses waaronder onder andere ASS, AD(H)D, dyslexie en een sociale angststoornis. Ik weet uit eigen ervaring dat mijn kanjers opvoeden niet altijd even makkelijk is. Het vergt een hoop aanpassingsvermogen, energie en kracht. Ik heb zelf ervaren hoeveel stress het kan opleveren en hoe ik mezelf soms wegcijfer. Ik heb gelukkig ook geleerd dat het anders kan. En dat gun ik jou van harte!

trainer WilFlow Mindfulness

Mijn doel:

Mijn doel is jou als ouder van een kind met een diagnose zoals ASS/ AD(H)D helpen, zodat je weer beter in je vel steekt. Samen gaan we aan de slag om te zorgen dat meer ruimte is voor jouw behoeften. Hierdoor krijg je meer energie, geniet je van het leven en van je kind(eren).

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

in de vorm van (stress)counseling of een privé mindfulnesstraining.

Groepstraining

Groepstraining mindfulness

Samen met anderen werken aan jezelf

Wees welkom, nieuwsgierig en kijk rustig verder op de site hoe ik jou anders kan leren omgaan met stress. Je vindt hier meer informatie over de diverse mogelijkheden, de tarieven, mindfulness in het algemeen en over mij op de pagina “Over WilFlow”. Gun jezelf de tijd om te onderzoeken hoe jij anders kunt omgaan met stress.

Warme groeten,

Michelle